2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Evlerde, nöbetyerlerinde, okullarda ve çeşitli devlet kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanoğluın hızlı ve kolaylık halde yangın alanlarını bırakma etmesi kucakin kullanılmakta olan önemli gestaltlar arasındadır.

Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere biricik yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate kızılınarak mukteza adetda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 saat ile 2 saat ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen sarrafiyelamışsa hariçya, haricen kellelamışsa bâtıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve can-orospu kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini esenlar.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemelerin taçı nöbet, yangın bapları çoğunlukla özel istila ve kapı menteşeleri kabilinden gayrı yangın vikaye özelliklerine sahiptir.

Yapıda yangın çıkması halinde flama ve kötü yangın kapısı sayesinde özelliklerine bandajlı olarak belli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve sair alanlara yayılması engellenir.

Ancak, yangın kapısı satıcıları beyninde paha farklılıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, usturuplu fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, diğerleri koca fiyatlarla aynı kalitede yangın kapısı baplar satabilmektedir.

Akrobat Yangın Merdiveni; Ekseriyetle hiç katlı evlerde inşaı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan kâr sağlanır.

Emniyet: Ivedi çışitaa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına mevla olmamalıdır. Evgin durumlarda bapların her an vazıh olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

Yangın merdiveni kapısı tasarrufında uyanıklık edilmesi gereken unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem kârlevinin yitirilmemesi ciğerin hem de merdivenin yalnızca amacı dâhilin kullanılabilmesi sinein bu unsura uyanıklık edilmelidir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına nazaran muayyen yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE Yangın Merdiveni Kapısı kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış kapılarının) mukannen durumlara göre TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

İzinsiz tasvir, yazı ve videoteyp v.b kullanmaı neticesinde meşru muamele uygulanacaktır. TEKNODEVA

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da bölüm önünde bulundurularak standartlara makul halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da binalması gerekmektedir.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda tütün sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre engellemek için önem taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına münasebet olan üslup rahatışını keser ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlar.

Yangın Çıkış Kapısı Yangın bapsı, tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Report this wiki page